Brændende kærlighed

Brændende kærlighed er en klassisk dansk ret som er nem at lave og kendt for at være en billig ret. Retten består nemlig kun af få ingredienser. kartoffelmos blandes med bacon og løg og måske …

Brændende kærlighed er en klassisk dansk ret som er nem at lave og kendt for at være en billig ret.

Retten består nemlig kun af få ingredienser. kartoffelmos blandes med bacon og løg og måske rødbeder som tilbehør. Nogle plejer også at pynte retten med purløg.

Igennem tiden har retten dog fået flere variationer, især spisesteder har piftet retten lidt op. Her er det ikke unormalt at de også server brændende kærlighed med pølser også.

Brændende kærlighed

Samlet tid 30 minutter

Ingredienser
  

Ingredienser

  • 600 g bacon i tern
  • 400 g løg

Kartoffelmos

  • 1000 g kartofler
  • 2 drop mælk
  • 25 g smør
  • salt og peber
  • purløg til pynt

Sådan gør du
 

  • Skræl kartofler og del dem i passende stykker. Kog kartoflerne til de er godt møre (husk ikke at tilføje salt i gryden). Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre (ryst gryden et par gange). Mos kartoflerne. Tilsæt mælk mens du rører rundt med en elpisker så mosen bliver luftig. Tilsæt smør, salt og peber.
  • Steg baconstykkerne til de er gyldne. Hæld det meste af fedtet fra og brun løgene i resten til de er gyldne.
  • Anret kartoffelmosen på et fad. Drys purløg over mosen og drys bacon og løg rundt om.

Brændende kærlighed opskrift

Dette er en betegnelsen på en nem og et meget økonomisk måltid, også smager retten rigtig godt. Her ser du den traditionalle opskrift på brændende kærlighed, men du kan også prøve at tilføje 3-4 pølser i retten, som også smager rigtig godt i. Husk at skære dem i små bidder.

Som ekstra serverings forslag, kan du tilføje rødbedder som tilbehør, eller du kan drysse rodfrugter udover retten når den er færdig. Jeg plejer dog altid at slutte af med at drysse purløg over retten. Hvis du mangler lidt ekstra tilbehør til retten, kan du servere et flute til. Nogle synes ikke helt at bacon er nok kød, så derfor server de en hakkebøf til kartoffelmosen.

I gamle dage kaldte man brændende kærlighed for fattigmands føde, fordi den er så billig at lave. I den mere moderne tid kaldes den bland tandet for su venlig. En velsmagende og billig aftensmad.

Mangler du andre ideer, kan du se flere opskrifter her.

Dansk ret

Brændende kærlighed er en kendt dansk ret, som vi i mange år har nydt at spise og lave på grund af den er både nem og hurtig at lave, også til flere.

Hvis du elsker klassisk dansk mand, kan du se flere lækre og danske retter lige her.