En lækker og populær drink. Opskriften er som du kender den fra restauranter og natteliv.
Bloody Mary
Ingredienser
- 5 cl vodka
- 1 cl citronsaft
- 9 cl tomatjuice
- 2-5 dråber tabasco
- 1/5 tsk salt og peber
- 1 bladselleri
- 4 dråber worcestershire sauce
- isterninger
Sådan gør du
- Alle ingredienserne tilføjes i en shaker og rystes omhyggeligt og roligt i nogle sekunder.
- Si over i 1 stort glas eller 2 små.
Bloody Mary opskrift. En drink som virkelig rammer dine smagsløg, da den er frisk og krydret på samme tid.
Skal du forkæle et større selskab, kan du fordoble, opskriften og tilføje ingredienserne i en blender. Et lille tip kan være at tilføje vodkaen til sidst.
Pynt din drink – Du kan foreksempel pynte med cherrytomater oliven og frisk citron eller lime.
Et ekstra lille tip kan være at servere din drink med et glas vand, da man godt kan blive tør i munden af ingredienserne som er tilføjet i den.
Kunne du lide denne opskrift ? Se flere drinks opskrifter her.
Lidt om Bloody Mary opskriften
Det rygtes at Bloody Mary er god mod tømmermænd – Det kan kun prøves for at be- eller afkræfte det rygte.
Det siges at drinken er opfundet af en fransk bartender ved navn Fernand Petiot på en bar i New York i 1921.
Navnet “Bloody Mary” er forbundet med en række historiske figurer – især dronning Mary I af England, der fik tilnavnet “Bloody Mary”
Drinken serveres traditionelt over is i et højt glas.
Drinken bliver lavet på mange måder, foreksempel I Storbritannien er det ofte gin der fortrækkes i deres drink Der kaldes den enten ”Red Snapper” eller ”Ruddy Mary”.
Udover de traditionelle ingredienser kan praktisk talt alt tilsættes til selve drinksen. Nogle barsteder har deres helt egen udgave af drinken, hvor det også kan ses på resturanter der kan finde på at designe drinken til formål for et måltid, hvor de bruger de samme ingredienser både i drinken og i måltidet. Det kan være for at fremhæve smagen af maden.
Nogle lande har det også som fast kutyme at server drinken med en øl.
Så du kan også helt roligt finde din bedste udgave af den populære drink, og ikke være bange for at eksperimentere med drinken.