Bliv en haj i hjemmebaren– udvikl dine evner bag baren

Sponseret Hvis du er vild med at invitere gæster på besøg og arrangere en festlig aften, er det oplagt at udvikle dine kompetencer bag baren, så du også kan byde dem på noget godt at …

Sponseret

Hvis du er vild med at invitere gæster på besøg og arrangere en festlig aften, er det oplagt at udvikle dine kompetencer bag baren, så du også kan byde dem på noget godt at drikke samt imponere med dine evner bag baren.

Derfor kan du nedenfor indsamle tips og tricks til, hvordan du kan forkæle dine gæster med festlige og velsmagende hjemmelavede drinks, der udover at smage godt også ser imponerende ud og er blevet lavet med manér.

Sammensæt det perfekte drinkskort

For at skabe den helt rigtige stemning i hjemmebaren kan du med fordel lave et drinkskort, så gæsterne kan se, hvilke drinks og cocktails de kan vælge iblandt.

Drinkskortet bidrager til at skabe en autentisk stemning samtidig med, at det giver dig et forspring bag baren. Du behøver nemlig ikke øve utallige drinks og føle, at du er på dybt vand. Drinkskortet gør, at du er på hjemmebane og ved, hvad der venter dig.

Få inspiration til, hvilke drinks, der skal finde vejen ind til dit drinkskort. Udvalget på dit drinkskort kan du nøje udvælge, hvilket også giver dig mulighed for at øve samt smage dem til. Desuden gør det, at du kan sikre, at du har de helt rigtige ingredienser på lager.

Sæt gang i stemningen

Udover at drinkskortet bringer barstemningen frem, så kan den rette musik også gøre underværker for at skabe en festlig stemning.

Derudover kan indretning og belysning også have stor betydning. En dæmpet belysning skaber en mere hyggelig stemning i baren, hvor du sågar kan tilføje stearinlys for at sætte prikken over i’et.

Som udgangspunkt er det kun fantasien, der sætter grænserne for, hvordan din hjemme bar skal se ud. Et tip herfra er dog at gøre den personlig. Det kan være alt fra en billedvæg, hvor der hænger et polaroidbillede af alle, som har besøgt baren. Det kan også være at inkorporere arvestykker i indretningen for at skabe en unik atmosfære i baren.

Hav udstyret i orden

Der findes et hav af serveringstilbehør og barudstyr, som er fast inventar i bartenderens værktøjskasse. Ved at indkøbe det rette udstyr ser du på et splitsekund næsten professionel ud.

Udstyret har desuden også den fordel, at de er behjælpelige til at lave drinksene helt korrekt eksempler herpå er cocktailshaker og strainer. En anden hjælpende hånd bag baren er måleudstyr og herunder en jigger, der blandt andet sikrer de helt rigtige mål, så du opnår det ønskede resultat. Tag et kig hos barlife.dk, hvor du kan få fingrene i det helt rigtige udstyr.

Lær af de bedste

Et sidste tip herfra lyder, at du med fordel kan lade dig inspirere af andre bartendere. Dermed ikke sagt, at du skal kopiere, men det er ideelt at indsamle inspiration samt sætte dit eget præg derpå.

Det kan være alt fra, hvordan man pynter en drink eller forskellige imponerende tricks bag baren, hvor barudstyret flyver i luften eller væsker hældes over længere afstand.

Der findes et helt univers af forskellige videoer online, men derudover kan et smut forbi en cocktail bar også være perfekt som inspirationstur.