Aperol Spritz er en let, forfriskende med en lidt bittersød smag, gør Aperol Spritz til den perfekte drink at starte aftenen på, og nu kan du nyde en Aperol Spritz derhjemme med denne opskrift.
Ingredienser
- 5 cl prosecco
- 5 cl aperol
- 1 cl danskvand
- 1-2 skiver appelsin
- isterninge
SÅDAN GØR DU
- Fyld et vinglas med isterninger.
- Tilsæt både Prosecco og Aperol. Tilføj til slut danskvand.
- Tilføj til sidst appelsinskive, enten i glasset eller på kanten.
Hvor kommer Aperol Spritz fra?
Online buzz har set Aperol Spritz stige i popularitet, og det er igen indstillet til at være en af vores yndlingscocktails til sommeren. Men drinken er langt fra en ny drink, den har faktisk eksisteret i mere end 100 år.
Navnet ser ud til at spores tilbage til 1800-tallet, da dele af Veneto-regionen i det nordlige Italien blev kontrolleret af det østrig-ungarske imperium. Besøgende og soldater fra andre dele af imperiet siges at have fundet italienske vine for stærke og derfor gøre dem mere søde.
Vin kan have været udgangspunktet for spritzes, men opskriften udviklede sig langsomt og erstattede først vand til sodavand og supplerede derefter gradvist smagene med berigede vine og likører.
Aperol kom endelig ind i billedet i begyndelsen af 1900’erne, da brødrene Luigi og Silvio Barbieri arvede deres fars spiritusselskab i 1912, og efter syv års eksperimenter debuterede den dristige, technicolor tippel Aperol, inspireret af det franske udtryk for apéritif: “Apéro. ” Den originale opskrift, som stadig er i brug i dag, forbliver en hemmelighed, men inkluderer både bitre og søde appelsiner såvel som rabarber.
Navnet voksede i stor popularitet i begyndelsen af det 20. århundrede, men det var først i 50’erne, at den officielle opskrift på Aperol spritz blev skabt.
Kalorier
Der er omkring 125 kalorier i en standard Aperol Spritz: 60 ml Prosecco = 40 kalorier 35 ml aperol = 85 kalorier danskvand = 0 kalorier