Baguette
Ingredienser
- 700 g hvedemel
- 1 tsk tørgær
- 1 ½ tsk salt
- 520 g vand
SÅDAN GØR DU
- Bland mel, gær og salt sammen. Kom herefter vand i og rør det godt rundt.
- Lad dejen hvile i 45 minutter, hvor du efter vender dejen på bordet og ælter i 30 sekunder. Dejen ligges tilbage i skålen. Fortsæt denne proces 3 gange. Hvor dejen hviler af 3 omgange af 45 minutter.
- Hæld mel på et bord og del dejen op i 4 dele af ca. 300g pr stk.
- Rul dem sammen til boller og lad dem hvile med folie henover i 15 minutter.
- Form nu 4 lange baguette og lad dem hæve en sidste gang i 30 minutter. Tænd ovnen 15 minutter før de er færdige, og sæt ovnen på 200 grader.
- Sæt et vandfad i bunden af ovnen. Dette er med til at gøre dem endnu mere sprøde.
- Skær 3 riller i brødene, de skal være på langs af dem. Sprøjt lidt vand henover brødene inden de sættes i ovnen. Husk god afstand mellem brødene.
- Varm dem i ovnen i 8 minutter, vend bageplade/rillen og bag i yderligere 8 minutter.