Chokolademuffins med lækre chokoladestykker i er super nemme at lave også kræver opskriften ikke mange af de ingredienser som man ikke ofte har hjemme.
Chokolademuffins
Ingredienser
- 3 æg
- 250 g sukker
- 200 g finthakket mørk chokolade
- 150 g smør
- 160 g hvedemel
- 30 g kakaopulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 tsk bagepulver
- 2 dl mælk
- ½ tsk salt
- 50 g grofthakket mørk chokolade
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Vanilje, sukker og æg piskes sammen til en luftig masse. (ca. 2-3 minutter)
- Smørret smeltes i en gryde ved lav varme, og tag gryden af varmen når smørret er smeltet og rør de 200 g mørk chokolade i det smeltede smør. Rør godt rundt i det til det hele er smeltet sammen.
- Rør chokolade og smørblandingen i æggeblandingen, sammen med mælk.
- I en anden skål blandes salt, mel, kakao og bagepulver grundigt, hæld den hakkede chokolade i og det hele røres i chokolademassen.
- Fordel dejen i 12 muffinsforme af papir, som gerne er placeret i en fast form.
- Chokolade muffins bages i en forvarmet ovn ved 180 grader, varmluft i 17-20 minutter.