Frikadeller med tomatris

Frikadeller med tomatris er en let ret. Tomatris kan sagtens laves til flere dage af gangen uden at miste bid eller smag. Frikadeller med tomatris – Lækker og nem opskrift En lækker og nem aftensmad. …

Frikadeller med tomatris er en let ret. Tomatris kan sagtens laves til flere dage af gangen uden at miste bid eller smag.

Frikadeller med tomatris

Samlet tid 35 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Frikadeller

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 løg
  • 3 spsk mel
  • 1 ½ dl mælk
  • salt
  • peber
  • 4 tsk aromat

Tomatris

  • 1 chilipeber
  • 25 g smør
  • 320 g ris
  • 1 ds hakkede tomater
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk sød chilisauce
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at rive løget og rør det i farsen med æg, rasp, mælk, aromat, salt og peber. Rør til du har en lind fars.
  • Har du god tid kan du lave frikadelle farsen og stille den på køl en time.
  • Steg frikadellerne på en pande i fedtstof ved jævn varme ca. 6 min. på hver side.
  • Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberen (1 spsk i alt).
  • Smørret smeltes i en gryde ved jævn varme.
  • Svits løg og ris. Tilsæt herefter de andre ingredienser. Risene koges ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Risene trækkes i ca. 12 minutter med låg
  • Server med en lækker salat.

Frikadeller med tomatris – Lækker og nem opskrift

En lækker og nem aftensmad. Dette er en frikadelle opskrift som du kender fra din mormor. Opskriften er med aromat som giver det sidste pift til dine frikadeller, så hvis ikke du har prøvet det endnu, er det kart at anbefale da det er din bedste ven når du laver en frikadelle fars.

Du kan også prøve at tilføje hytteost i frikadellefarsen, som giver cremet frikadeller. Hvis du ikke har mel hjemme, kan du tilføje rasp i opskriften istedet. Selv varirer jeg i at bruge rasp og mel i frikadelle farsen.

Er du vild med hvidløg? kan du prøve at tilføje 1-2 fed hvidløg i enten tomatrisene eller frikadelle farsen. Pas dog på ikke at tilføje for meget i frikadelle farsen, da smagen hurtigt kan blive for dominerende i farsen.

Du kan sætte fadet med frikadeller i ovnen så de holder sig varme imens du laver tomatris. De holder sig fint varme ved 100 grader.

Tomatris

Tomatris passer til alt slags kød. Det kan være kylling, hakkekød, svinekød eller fisk. Du kan også lade dem køle af og lave en lækker salat ud af dine tomatris. Ønskes en mild eller børnevenlig udgave kan du blot undlade chili.

Andet tilbehør

Retten passer rigtig godt sammen med en skål salat og et flute. Du kan finde en masse inspiration af salater her hos temamad.