Go Back

Lasagne

Samlet tid 3 timer
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 500 g hakket oksekød
  • 2 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 2 spsk olie
  • 1 spsk Oregano
  • 1 dl tomatpure
  • 2 ds hakkede tomater
  • salt og peber
  • eventuelt lidt rødvin

Monaysauce

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 dl mælk
  • muskatnød
  • 140 g revet ost

Andet

  • 200 g lasagneplader
  • 160 g revet ost

Sådan gør du
 

  • Steg de hakkede løg i olie på en pande ved jævn varme. Løgne skal være gyldne og bløde.
  • Tilsæt kødet og brun det godt ved høj varme.
  • Tilsæt de resterende råvare.
  • Læg et låg på gryden og lad den simre omkring 2 timer, eller mere. Rør i gryden indimellem.
  • Når din lasagne sauce er færdig, smages den til med salt og peber.

MORNAYSAUCE

  • Smørret smeltes ved lav varme i en gryde, og hvedemel piskes i.
  • Mælken piskes i lidt af gangen, indtil du har fundet en god konsistens. Tilsæt derefter mozzarellaost.
  • Smag til med muskatnød, salt og peber.
  • Et ildfastfad smøres og et lag monaysauce kommes i, derefter skifter du mellem lasagnesauce og pladerne. Til sidst tilføjer du et lag mere monaysauce.
  • Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 190-200 grader på varmluft i 25 minutter. Drys eventuelt revet ost over.
  • Retten kan serveres med en lækker salat, eller flute.