Go Back

Chokolademuffins

Samlet tid 35 minutter
Antal 10 Personer

Ingredienser
  

  • 3 æg
  • 250 g sukker
  • 200 g finthakket mørk chokolade
  • 150 g smør
  • 160 g hvedemel
  • 30 g kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl mælk
  • ½ tsk salt
  • 50 g grofthakket mørk chokolade

Sådan gør du
 

  • Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft. Vanilje, sukker og æg piskes sammen til en luftig masse. (ca. 2-3 minutter)
  • Smørret smeltes i en gryde ved lav varme, og tag gryden af varmen når smørret er smeltet og rør de 200 g mørk chokolade i det smeltede smør. Rør godt rundt i det til det hele er smeltet sammen.
  • Rør chokolade og smørblandingen i æggeblandingen, sammen med mælk.
  • I en anden skål blandes salt, mel, kakao og bagepulver grundigt, hæld den hakkede chokolade i og det hele røres i chokolademassen.
  • Fordel dejen i 12 muffinsforme af papir, som gerne er placeret i en fast form.
  • Chokolade muffins bages i en forvarmet ovn ved 180 grader, varmluft i 17-20 minutter.