Go Back

Frikadeller med tomatris

Samlet tid 35 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

Frikadeller

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 løg
  • 3 spsk mel
  • 1 ½ dl mælk
  • salt
  • peber
  • 4 tsk aromat

Tomatris

  • 1 chilipeber
  • 25 g smør
  • 320 g ris
  • 1 ds hakkede tomater
  • ½ l grøntsagsbouillon
  • 2 spsk paprika
  • 1 spsk sød chilisauce
  • salt og peber

Sådan gør du
 

  • Start med at rive løget og rør det i farsen med æg, rasp, mælk, aromat, salt og peber. Rør til du har en lind fars.
  • Har du god tid kan du lave frikadelle farsen og stille den på køl en time.
  • Steg frikadellerne på en pande i fedtstof ved jævn varme ca. 6 min. på hver side.
  • Flæk chilipeberen på langs. Fjern kernerne under rindende vand med en spids kniv. Hak chilipeberen (1 spsk i alt).
  • Smørret smeltes i en gryde ved jævn varme.
  • Svits løg og ris. Tilsæt herefter de andre ingredienser. Risene koges ved svag varme og under låg i ca. 12 min. Risene trækkes i ca. 12 minutter med låg
  • Server med en lækker salat.