Skinkeschnitzel

Skinkeschnitzel med brasede kartofler og en citronskive er en let og nem aftensmad, som på samme tid smager godt. Mange lande har deres egen traditioner og måder at servere en schnitzel på. Herhjemme serveres den …

Skinkeschnitzel med brasede kartofler og en citronskive er en let og nem aftensmad, som på samme tid smager godt.

Mange lande har deres egen traditioner og måder at servere en schnitzel på. Herhjemme serveres den ofte med citron, bearnaise, kartofler, ærter og kartoffelbåde.

Skinkeschnitzel

Samlet tid 20 minutter
Antal 4 Personer

Ingredienser
  

  • 1 stort æg
  • rasp
  • 4 Skinkeschnitzler
  • 1 kg kolde kogte kartofler
  • smør
  • 1 citron

Sådan gør du
 

  • Kartoflerne tages ud af køleskabet 1 time før de skal bruges. Skær dem i mindre stykker og krydr dem med salt og peber.
  • Kødet vendes i æg og rasp og krydr dem med salt og peber. Varm 2 pander op, en til kødet og en til kartoflerne.
  • Varm panderne godt op.
  • Start med at tilføje smør på den ene pande og begyndt at stege kartoflerne når smørret er boblet af. Derefter går du igang med at tilberede kødet på den anden pande.
  • Steg kartoflerne i ca. 8 minutter, og kødet skal have ca. 3-4 minutter på hver side, alt efter størrelse.
  • Del en citron i 4 dele og anret den ved siden af kødet og kartoflerne.

Paneret skinkeschnitzel

Du behøver ikke at panere din skinkeschnitzel, men man gør det for at gøre den mere sprød og voluminøst. Istedet for rasp kan du sagtens bruge mel.

Den typiske schnitzel

En schnitzel er en tynd skive kød som er stegt i fedt. Kødet tyndes normalt ved at banke med en kødmørker. Oftest er kødet paneret inden stegning. Den panerede schnitzel er populær i mange lande og fremstillet ved hjælp af kalvekød, svinekød, kylling, fårekød, oksekød, kalkun, ost eller struktureret vegetabilsk protein som et vegetarisk eller vegansk alternativ.

det engelske udtryk schnitzel betyder generelt alle typer panerede, stegte flade kødstykker. På grund af ligheden mellem schnitzel og escalope refererer folk i mange af nedenstående lande undertiden til schnitzels som escalope og omvendt.

Skinkeschnitzel bliver ofte serveret med brasede kartofler, ærter og citronskive. Den typiske sauce til er bearnaise sauce. Men en god urtesauce, brunsauce, paprikasauce eller champignonsauce er også rigtig velsmagende til retten.

Retten er også rigtig børnevenlig da mange børn elsker at dyppe både skinkeschnitzel og de brasede kartofler i remoulade.

Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel er en populær wienerret lavet af kalvekød og traditionelt serveret med en skive citron og enten kartoffelsalat eller kartofler med persille og smør.

I Østrig og Tyskland er Wiener Schnitzel en beskyttet betegnelse og skal være lavet af kalvekød. Når andet kød anvendes, kan det kaldes Wiener Schnitzel vom Schwein / Pute / Huhn

Wiener Schnitzel er et lidt dyre stykke kød.

Andet tilbehør til Skinkeschnitzel

Kartofler kan laves på mange måder, og hvis du ikke lige ønsker de brasede kartofler til retten, kan du servere sprøde ovnbagte kartofler eller bagekartofler eventuelt med fyld i. Hasselback kartofler med cremefraiche dressing.

Er du mere til en salat? så kan du prøve en rissalat som ikke kræver mange ingredienser. Må det gerne gå lidt hurtigere kan du lave en nem og hurtig salat med lækre grøntsager og feta.