Quiche lorraine

SÅDAN GØR DU  Sigt melet ud på bordpladen. Tryk en fordybning ned i midten som på billedet. Skær smørret i små klatter. Fordel smør, salt og sukker på melkanten. Skær ingredienserne groft med en kniv. …

Quiche lorraine

Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Dejen

  • 250 g hvedemel
  • 1 æg
  • 125 g smør
  • nip salt
  • nip sukker
  • bælgfrugter

Fyld

  • 200 g bacon
  • 1 spsk smør
  • 3 æg
  • 2 dl fløde
  • 100 g creme fraiche
  • salt og peber
  • muskatnød

SÅDAN GØR DU 

  • Sigt melet ud på bordpladen. Tryk en fordybning ned i midten som på billedet.
  • Skær smørret i små klatter. Fordel smør, salt og sukker på melkanten.
  • Skær ingredienserne groft med en kniv. Ælt derefter det hele til en mørdej med hænderne.
  • Pak dejen ind i film og stil den i køleskab ca. 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 200 grader. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Træk kanten godt op.
  • Læg bagepapir over dejbunden og fyld formen med bælgfrugter. Forbag bunden 15 minutter.

Fyld

  • Skær baconen i tern. Opvarm smørret og svits baconen. Lad den drype af på noget køkkenrulle.
  • Rør æg, fløde og creme-fraiche glat med et piskeris. Krydr med salt, peber og lidt muskat.
  • Rør baconen i massen, så den bliver jævnt fordelt.
  • Tag dejen ud af ovnen og fjern bagepapiret med bælgfrugterne.
  • Hæld baconmassen på dejen og fordel den jævnt.
  • Bag quichen i 20-30 minutter, til massen er størknet. Lad den hvilke nogle minutter inden servering.