Gullash

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Vælg antal
500g skært oksekød, gullashstrimler/tern
3stk gulerødder
2 hakkede løg
1spsk smør
1 fint hakket fed hvidløg
1spsk paprika
1ds tomatpure
lidt spidskommen
1l grøntsagsbouillon
salt og peber

Gullash

Klassisk opskrift

Ingredients

Fremgangsmåde

Share

Gullash en god simremad

Det er ikke svært, eller tidskrævende at lave gullash. Når først du har sat retten til at simre passer den sig selv de næste par timer. Du kender nok bedst retten som gullash med kartoffelmos.

Du kan sagtens fryse din gullash ned.

Den har en holdbarhed på 2-3 dage i køleskab.

Steps

1
Færdig

Steg smør, hvidløg, løg, gulerødder i en stor gryde ved middel varme.

2
Færdig

Kødet kommes i gryden og brunes. Tilsæt derefter salt, peber og paprika, tomatpure og spidskommen.

3
Færdig

Tilsæt grøntsagsboullion.

4
Færdig

Skru ned for varmen og lad nu retten simre i 2-3 timer.

Gullash aftensmad

  • Retten stammer fra Ungarn

  • I danmark spiser vi mest kartoffelmos til, men nogle spiser også makaroni. nudler, eller ris til.

    Gullash under krigen

    Gullash er en af de retter som rigtig har haft betydning under 1. verdenskrig.

    Gullaschbaron

    De blev rige under krigen på at sælge gullash til soldaterne. Kvaliteten kunne svinge meget, det kunne foreksempel være brusk, knogler eller det der er værre nemlig rottekød eller alt for gammelt kød. Det blev primært solgt til tyske soldater. I nyder vi heldigvis gullash som en lækker aftensmad, med oksekød, og især paprika er et vigtigt krydderi i denne ret.

    Der er lavet en dansk stumfilm som hedder - Den forelskede Gullaschbaron

    Temamad

    Kommentarer

    Der er ingen kommentar endnu, vær den første til at skrive en kommentar.
    Tidligere
    Lækker sommersalat
    Næste
    Laks med asparges
  • Tidligere
    Lækker sommersalat
    Næste
    Laks med asparges
    0 0 vote
    Article Rating
    Subscribe
    Notify of
    0 Comments
    Inline Feedbacks
    View all comments
    0
    Bedøm opskriftx
    ()
    x