Pizzadej

Pizzadej er perfekt til hjemmelavet pizza eller pizzasnegle. Dette er en nem opskrift på pizzadej.

Under opskriften finder du en lækker opskrift på en pizzasauce og inspiration til en masse lækre hjemmelavet pizzaer. Heriblandt de klassiske pizzaer som pepperoni pizza, kyllingepizza og andre populære pizzaer.

Pizzadej

Samlet tid 50 min

Ingredienser
  

  • 5 dl vand
  • 950 g hvedemel
  • 50 g gær
  • 3 spsk olie
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Opløs gæren i en skål sammen med vandet. (vandet skal være lunkent).
  • Bland de øvrige ingredienser i og ælt dejen godt. Tilsæt lidt ekstra mel til æltning
  • Herefter sættes dejen til hævning et lunt sted, eventuelt med et viskestykke i ca. en halv time.
  • Der kan ca. være 3-4 pizza af denne dej, alt efter hvor stor og tynde du ønsker dem.
  • Dejen skal have ca. 10-13 minutter ved 220 grader varmluft.

Tip til din pizzadej

Hvis du tilføjer et fad med vand i bunden bliver din pizzadej mere sprød.

Du kan tilføje lidt hvidløgspulver i kanten af pizzadejs skorpen, på den måde bliver din pizzadej mere spændende og lækker. Drys gerne oregano eller basilikum ud på hele pizzadejen.

Ideer til fyld på pizzadej

Du kan lave den klassiske med enten pepperoni eller skinke, ost og en masse lækker ost. Men du har sikkert din helt egen favorit pizza med de ingredienser du holder allermest af på en pizza.

Men hvis du er på udkig efter andre ingredienser kan du se flere eksempler på populære pizzaer på denne side.

Pizza pepperoni – Som i forvejen er den mest populære pizza og det er ikke uden grund. 

Salat pizza– Med lækker frisk salat, kebab, tomat eller agurk. 

Hawaii pizza – Som ligner meget skinke og ost pizzaen. Dog tilføjet af ananas. 

Lad gerne din pizzadej stå i køleskabet nogle timer efter du har æltet den godt. Det er ikke en nødvendighed, men det giver en mere sprød pizzadej. Du kan se billeder og mere dybdegående beskrivelser af de mest populære pizza længere nede på denne side.

Pizzasauce til din pizzadej

Lav en lækker pizzasauce som passer til de fleste pizzaopskrifter. For at lave en nem pizzasauce skal du bruge:

  • 1 dl olie
  • lidt basilikum
  • 1½ spsk. tomatpure
  • 1 ds flåde tomater
  • 1 fed hvidløg
  • 1½ tsk salt

Det hele blandes godt sammen og tilføjes på din færdige pizzadej. Der er til flere pizzaer, så hvis ikke du får det hele brugt kan du eventuelt fryse resten ned til næste gang du vil lave en lækker og nem pizzadej til hjemmelavet pizza eller pizzasnegle.

Populære pizzaer

Vi alle har hver vores pizza favorit og sammensætter gerne selv præcis de ingredienser vi synes vores pizza skal have. Nogle er mest til pizza med kylling, andre er til pizza med oksekød, skinke, pepperoni eller noget helt andet.

Det gode ved at lave den selv er at du kan få den præcis som du ønsker, og hvor meget du ønsker af diverse ingredienser. Når først du har din pizzadej er det bare at lade fantasien få frit spil og have det sjovt imens.

Vi har samlet nogle af de mest populære pizzaer lige her, så du måske kan finde lidt inspiration i de forskellige pizzaer når nu du har lavet din pizzadej.

Kylling pizza

Husk at gennemstege dit kyllingekød inden du bruger det som fyld på din pizza. Kyllingekød skal altid være gennemstegt.

Når du har den færdige pizzadej tilføjer du:

  • Pesto
  • Ost
  • Kylling
  • mozzarellaost
  • parmesan
  • Tomat
  • Eventuelt bønner og oliven.

Hvad smager ellers godt på kyllingpizza?

Hvis du er vild med løg eller hvidløg er det også et rigtig godt ingrediens til din kylling pizza. Du kan også prøve at tilføje spinat eller svampe på din pizzadej.

Pizza med pepperoni

pepperoni pizza er den mest bestilte pizza. Det er en simpel pizza som mest består af pepperoni og en masse ost. Er du også vild med denne populære pizza, så se her hvad du egentlig skal bruge for at lave pizzaen.

Når du har lavet den færdige pizzadej er fremgangsmåden herfra rigtig simpel. Du kan følge opskriften for pizzasauce øverst på denne side.

Det du skal bruge for at lave pizzaen er:

  • Pepperoni
  • mozzarellaost

Pizza med oksekød

En nem og enkelt pizza med masser af oksekød og mozzarellaost. Du kan pynte den med en masse andet lækkert også.

Du kan bruge oksekød til mange ting, og det smager rigtig godt som fyld på din pizza, især hvis du tilføjer en masse ost også. Når du har lavet den færdige pizzadej og har tilføjet pizzasauce som du kan se opskrift på øverst oppe, tilføjer du følgende:

  • Hakket oksekød
  • mozzarellaost

peberfrugt, hvidløg, chili, svampe er nogle ingredienser som også smager rigtig godt på din oksekøds pizza. Nogle kan også godt lide at tilføje lidt guacamole på deres pizza med oksekød. men prøv dig frem og find din favorit.

Hawaii pizza

Hawaii pizza er en pizza som i mange år har dele vandende. Enten kan du lide den eller også så hader du den. Der findes ikke noget midt imellem. Men er du en af dem som elsker hawaii pizza? så se med her.

Start med at følge opskriften for at lave en pizzadej, herefter laver du pizzasaucen som står ligeunder opskriften for pizzadej. Når du har fulgt disse trin er det tid til at pynte din pizza med lækkert fyld og nyde din hawaii pizza.

Det du skal bruge til at toppe din pizza med er:

  • Ananas
  • Skinke
  • ost

Du kan pifte den yderligere op ved at tilføje lidt bacon eller cheddarost.

Kan jeg fryse pizzadej ?

Ja du kan godt fryse din pizzadej, så du hurtigt kan lave en pizzadej når du har lyst til hjemmelavet pizza. Du skal lave pizzadejen helt færdig før du fryser den ned og den skal fryses tætpakket. Lad den tø op i køleskabet også er du klar til at lave en hjemmelavet pizza. Dejen mister ikke smag ved at være frosset ned.

Hvis du gerne vil lave pizzadejen dagen før, giver det ikke mening at fryse den ned, selvom du måske er nervøs for den hæver for meget i køleskabet til du skal bruge den. Her kan et lille tip være at tilføje lidt mindre gær i opskriften.

Pizzadej til stuetemperatur

Uanset om du har lavet dejen i dag eller har optøet den fra frost, så er den nemmeste dej at arbejde med den som er stuetemperatur. Du får en meget mere elastiskn blød og glatter pizzadej ved at lade den stå fremme inden brug. Har du travlt kan du sagtens bruge din pizzadej direkte fra køleskabet, dog være observant på den kan være mere hård og svære at forme.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift Vurdering




Scroll til toppen