Boller i karry

Boller i karry er en klassisk dansk ret som vi har nydt i mange år. Den er populær da den både er familievenlig, billig og nem at lave. Du kan altid tilføje mere karry i retten hvis du ønsker en stærkere udgave, husk dog at smage til undervejs.

Boller i karry

Boller i karry

Samlet tid 40 min

Ingredienser
  

  • 500 G hakket kalv og flæsk
  • 1 dl hvedemel
  • 3 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk revet løg
  • 2 tsk salt
  • peber
  • 20 g smør
  • 1 æble
  • 2 tsk karry
  • 2 tsk hvedemel
  • 6 dl kødbollevand

Sådan gør du
 

  • Hakket flæsk kommet i en skål og røres godt. Tilsæt 1 dl hvedemel, skummetmælk, æg, den ene spsk. revet løg og salt og peber og rør farsen godt sammen. Lad den hvile i mindst 30 minutter i køleskabet.
  • Sæt en gryde over med letsaltet vand og bring det i kog. Rør farsen i gennem. Dyp en spiseske i det kogende vand, og form bollerne med hånd og ske. Læg dem i kogende vand, indtil der er et lag i gryden.
  • Dæmp varmen, og kog bollerne til de er faste. Det tager ca 10 minutter. Tag dem op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte.
  • Kog resten af bollerne – et lag ad gangen
  • Hak det halve løg fint og riv æblet fint. Steg løgene klare i smør i en gryde, uden at de tager farve. Drys karry og fintrevet æble i, og lad det svitse lidt.
  • Tag gryden af varmen, drys melet over og rør, til melet er helt opslugt. Stil gryden tilbage på varmen og tilsæt siet kødbollevand lidt efter lidt under konstant piskning., så saucen langsomt bliver tyndere, men uden at der kommer klumper.
  • Lad saucen småkoge i ca fem minutter. Smag til og kom bollerne i.

Den gode boller i karry

Denne opskrift har i mange år været en klassikere, den er både hurtig og nem at lave, også koster den ikke ret meget at lave. Retten er simpel og serveres med ris til. Retten har igennem mange år blevet lavet på forskellige måder. Du kan altid tilføje eller fjerne en ingrediens, eller tilføje mere karry hvis du nyder en lidt stærkere udgave af boller i karry.

Et lille twist

Retten kan også laves med oksekød istedet for hakket kalv og flæsk. Du kan også pifte den klassiske opskrift op med flere grøntsager som gulerødder og hvidløg. Boller i karry blev for alvor kendt i danmark i 1835 og blev kendt i flere kogebøger. Man kan finde flere forskellige variationer af retten, især når det kommer til indholdet af karry. Her er det en smagssag, bare husk at smage til undervejs.

Billig mad

Noget af det retten er kendt for er at være en billig ret og derfor også rigtig familie venlig. Retten kan med fordel også laves til dagen efter.

Se andre populære danske middagsretter lige her.

Must Try

Æblekage shots

Den klassiske opskrift på æblekage shots - De er nemme at lave og kræver kun 3 ingredienser.

Frikadeller

Frikadelle opskrift. Det er de gode game frikadeller som du kender fra barndommen. En lækker stege skorpe og luftige og letter deller....

Negroni

Negroni drink / cocktail er ganske enkelt en perfekt cocktail. Måske er det den perfekte cocktail. Med lige store dele Campari, gin...

Old Fashioned

Old fashioned er en cocktail som er mere end 200 år gammel, den bliver kaldt ''gammeldags'' fordi man igennem tiden har prøvet...
Tidligere artikelPandekage historien
Næste artikelFyldte peberfrugter
Tidligere artikelPandekage historien
Næste artikelFyldte peberfrugter

EFTERLAD ET SVAR

Opskrift Vurdering




Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her