0 0
Flæskesteg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Vælg antal
1kg flæskesteg
salt
laurbærblade

Gem opskrift

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Flæskesteg

Man kan umuligt gå december måned igennem uden at dufte flæskesteg med brune kartofler og en lækker sauce og meget andet tilbehør. Du får også den lækreste sauce fra en flæskesteg. Mange vælger også at grille en flæskesteg en lækker sommerdag, hvor den også bliver rigtig sprød og lækker, eller også bruger vi den også meget gerne i en flæskesteg sandwich. Så giv dig endelig i kast med at lave en flæskesteg om det er vinter eller sommer så er den helt fantastisk

  • 90
  • Personer 4
  • Medium

Ingredients

Fremgangsmåde

Share

Steps

1
Færdig

Rids sværen helt ned til kødet med ½ cm. mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem alle sværene. Stik et par laurbærblade ned mellem sværene eller læg dem under kødet.

2
Færdig

Læg stegen på en rist i bradepanden, så sværen ligger så lige som muligt. Læg eventuelt sammenkrøllet stanniol under stegen for at få sværen til at ligge helt vandret.

3
Færdig

Hæld ½ l vand i bradepanden og sæt stegen midt i en kold ovn. Tænd ovnen på 200 grader C. alm. ovn og lad stegen stå i ca. 1½ time.

4
Færdig

Vil man være sikker på at få saftigt kød bør man bruge et stegetermometer og følge anvisningen: Når centrumtemperaturen er 55 grader, skal man mærke, om sværen er sprød. Sæt ovnen over på grill hvis ikke dine svær er sprøde nok. Hold godt øje med den under grill.

5
Færdig

Tag stegen ud af ovnen. Skyen bruges til saucen.

Temamad

Kommentarer

Der er ingen kommentar endnu, vær den første til at skrive en kommentar.
Tidligere
Svensk pølseret
Næste
Stegt flæsk med persillesovs
Tidligere
Svensk pølseret
Næste
Stegt flæsk med persillesovs

Tilføj kommentar