0 0
Boller i karry

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Vælg antal
500g Hakket flæsk
1dl hvedemel
3dl mælk
1 æg
1spsk løg fintrevent
2tsk salt
lidt peber
20g smør
1 æble
2tsk karry
2spsk hvedemel
6dl kødbollevand

Nutritional information

Gem opskrift

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Boller i karry

Boller i karry har i mange år været en klassikere, den er både hurtig og nem at lave, også koster den ikke ret meget at lave. Retten er simpel og serveres med ris til. Denne opskrift har igennem mange år blevet lavet på forskellige måder. Du kan altid tilføje eller fjerne en ingrediens, eller tilføje mere karry hvis du nyder en lidt stærkere udgave af boller i karry.   

  • 40
  • Personer 4
  • Medium

Ingredients

Fremgangsmåde

Share

Boller i karry er en dansk ret, som vi har nydt i mange år. Retten er billig og nem at lave. Denne opskrift er altid et hit blandt venner og familie, også er der oftes nok til to dage. Husk altid at smage til med salt og peber og eventuelt mere karry, da det tit er en smagssag om hvor meget karry man ønsker i sin boller i karry. Husk at koge ris til retten efter anvisningen på pakken.

kager

Steps

1
Færdig

Hakket flæsk kommet i en skål og røres godt. Tilsæt 1 dl hvedemel, skummetmælk, æg, den ene spsk. revet løg og salt og peber og rør farsen godt sammen. Lad den hvile i mindst 30 minutter i køleskabet.

2
Færdig

Sæt en gryde over med letsaltet vand og bring det i kog. Rør farsen i gennem. Dyp en spiseske i det kogende vand, og form bollerne med hånd og ske. Læg dem i kogende vand, indtil der er et lag i gryden.

3
Færdig

Dæmp varmen, og kog bollerne til de er faste. Det tager ca 10 minutter. Tag dem op med en hulske og læg dem til afdrypning i en sigte.

4
Færdig

Kog resten af bollerne - et lag ad gangen

5
Færdig

Hak det halve løg fint og riv æblet fint. Steg løgene klare i smør i en gryde, uden at de tager farve. Drys karry og fintrevet æble i, og lad det svitse lidt.

6
Færdig

Tag gryden af varmen, drys melet over og rør, til melet er helt opslugt. Stil gryden tilbage på varmen og tilsæt siet kødbollevand lidt efter lidt under konstant piskning., så saucen langsomt bliver tyndere, men uden at der kommer klumper.

7
Færdig

Lad saucen småkoge i ca fem minutter. Smag til og kom bollerne i.

Temamad

Kommentarer

Der er ingen kommentar endnu, vær den første til at skrive en kommentar.
Næste
Fyldte peberfrugter
Næste
Fyldte peberfrugter

Tilføj kommentar