Svensk pølseret

Svensk pølseret er en klassisk opskrift på den populære svenske pølseret. En opskrift som er nem at lave også kan du med fordel lave til 2 dage. Svensk pølseret er oftest lavet med kartofler, pølser, …

Svensk pølseret er en klassisk opskrift på den populære svenske pølseret. En opskrift som er nem at lave også kan du med fordel lave til 2 dage. Svensk pølseret er oftest lavet med kartofler, pølser, pure, hakkede tomater, løg, paprika, mælk og fløde.

Svensk pølseret

Samlet tid 35 minutter
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Ingredienser

  • 800 g kogte kolde kartofler
  • 500 g pølser
  • 1 løg
  • 10 g smør
  • 3 tsp paprika, edelsuss
  • 70 g tomatpure
  • 2 drop mælk
  • 0,5 drop fløde
  • smag til med salt og peber
  • pynt med purløg

Sådan gør du
 

Fremgangsmåde

  • Pølserne skæres og de kogte kartofler skæres i mindre stykker.
  • Pil og hak løget.
  • Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i ca. 3 min. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser.
  • Lad retten koge ind i ca- 10-15 min.
  • Pynt med purløg.

Klassisk dansk ret

Dette er en nem ret som smager fantastisk. Retten er nem at lave, og kan med fordel laves til dagen efter. Retten kan serveres med en nem og hurtig.

En lækker ret som er hurtig og nem at lave, også smager den rigtig godt. Den passer altid ind i en madplan, da retten er rigtig familievenlig både på tid og økonomi, også elsker de fleste børn denne ret.

Hvis du er på udkig efter en mere fedtfattig svensk pølseret, kan du undlade fløden og erstatte den med mælk istedet for.  Så nyd denne nemme og lækre ret.

Er du også helt vild med dansk mad? så kan du se andre lækre danske retter lige her.

Er svensk pølseret svensk?

Det er en dansk ret, selvom den er opkaldt efter vores naboland, er den for det meste ukendt for svenskerne. Det siges at navnet kommer af et dansk visit i Sverige hvor der blev lavet en ret af rester ved et lejerbål og på den måde kom det vi kender som svensk pølseret så til. Om det er sådan vides ikke, men i danmark er vi ret glade for denne ret og nyder den ofte ved middagsbordet.

Svensk pølseret med pasta

Ønsker du en endnu mere børnevenlig udgave eller trænger du at prøve noget nyt kan du erstatte kartoflerne med pasta. Både spaghetti og pastaskurer fungere rigtig godt til retten. Nogle tilføjer hele spaghettier igennem pølserne, som et sjovt indspark til børnene.

Svensk pølseret med kylling

Elsker du kylling, kan du prøve at tilføje kyllingfillet i retten istedet fir pølser. Skær kyllingfiletterne i mindre mundrette stykker og lave ellers retten som du normalvis ville lave den svenske pølseret.

Andre klassiske opskrifter